6 травня 2024, 17:02, Торгівля

Транспортний безвіз планують продовжити до кінця 2025 року

Україна та Євросоюз планують продовжити безмитну торгівлю на рік із автоматичною пролонгацією до кінця 2025 року. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, пише «Європейська правда».

Між Україною та Євросоюзом планують створити робочу групу. До її складу має увійти 16 членів – по вісім від України та ЄС.

Представники Євросоюзу планують забезпечити ротацію членів зазначеної групи між державами, що входять до ЄС. При цьому для країн, що мають з з Україною спільні кордони, Польщі, Угорщини, Словаччини та Румунії, передбачать можливість постійного представництва. За планом робоча група має звітувати кожні шість місяців перед Спільним комітетом Угоди, висвітлюючи статус реалізації домовленостей.

Основною умовою тут є згода обох сторін продовжити дію транспортного безвізу за умови відсутності порушень умов Угоди. Відповідне рішення має бути схвалене за три місяці до завершення терміну дії Угоди. Таким чином, ми забезпечимо прогнозованість та передбачуваність на ринку автомобільних перевезень. Це дозволить перевізникам та виробникам довгостроково планувати свою діяльність, а державі – мати стабільні надходження до бюджету», – зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, які наслідки має транспортний безвіз. Також Україна значно наростила імпорт свинини

в