6 травня 2024, 15:52, Торгівля

Світовий ринок потребує української лохини

В світі складний сезон для аграріїв, які займаються лохиною, але в Україні її вирощують не лише  на Житомирщині чи Волині, але й на Вінничині. Про це повідомляє Freshplaza.com.

Виробники та експортери на багатьох ринках у всьому світі затамували подих. Це означає, що погода покращиться, щоб свідчити про повернення до нормального виробництва лохини після значного падіння виробництва минулого сезону.

Деякі виробники кажуть, що ще занадто рано говорити, а інші кажуть, що є деякі перші ознаки кращої погоди. По всій Європі надходять повідомлення про пошкодження морозами при вирощуванні лохини.

Повідомляється про пошкодження в Сербії, Польщі, а також Німеччині. Однак збиток у Нідерландах був дуже обмеженим. У Німеччині очікується ранній початок збору врожаю через теплу весняну погоду.

Іспанська лохина поступово виходить на німецький ринок. Португалія, Румунія, Нідерланди підуть незабаром після цього. Кампанія з вирощування лохини в Італії почалася на півдні на кілька тижнів раніше.

Сприятливі погодні умови сприяли хорошій ранній якості та обсягам. Ринковий попит був добрим разом із високими цінами. У Нідерландах на ринку знаходяться великі обсяги марокканських та іспанських ягід, ціни на які знаходяться під тиском.

Як писав AgroPolit.comоприлюднено прогноз структури українського експорту зернових до нового врожаю. Також цінові гойдалки спостерігаються у цінах на фрукти та ягоди в Україні

в