2 травня 2024, 18:01, Тваринництво

Тваринники в Україні зможуть отримувати вдвічі більші пільгові кредити

На засіданні уряду ухвалили постанову №473, яка передбачає майже двократне збільшення лімітів на пільгові кредити для виробників тваринницької галузі. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Метою документу є підтримка розвитку тваринництва в Україні та збільшення інвестицій у відповідну галузь. В Мінагро зазначили, що зараз фінансову підтримку не можуть надати підприємствам, що знаходяться в зоні активних бойових дій чи на тимчасово окупованих територіях.

Галузь тваринництва серйозно постраждала через повномасштабну війну рф проти України. Скоротилося поголів’я сільськогосподарських тварин, особливо великої рогатої худоби, овець та кіз, та зменшилося виробництво деяких видів м’яса і молочних продуктів.

Постанова Уряду підвищує кредитний ліміт за програмою «Доступні кредити 5-7-9» для аграріїв, які займаються тваринництвом, з 90 млн грн до 150 млн грн. Тобто підприємці в  галузі тваринництва зможуть майже вдвічі збільшити кредитний портфель. Це стимулюватиме розвиток галузі і сприятиме відновленню тваринництва», – зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, аграріям в Україні видали кредитів на 40 млрд грн. Також експерти розповіли про новий етап відносин між Україною та Польщею

в