2 травня 2024, 13:48, Рейдерство

Миколу Сольського мають звільнити за два тижні: джерела повідомляють, що буде з Мінагро

В Офісі президента України досі не вирішили, хто стане главою Міністерства аграрної політики та продовольства України після звільнення Миколи Сольського. Про це повідомляє Українська Правда, посилаючись на власні джерела.

Упродовж двох тижнів Верховна Рада має звільнити аграрного міністра Миколу Сольського. Йому Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в оборудках із землею на 500 млн грн. За словами кількох анонімних співрозмовників видання, цю посаду міг би зайняти перший заступник аграрного міністра Тарас Висоцький, але він теж має кримінальну справу, яка стосується розтрати понад 62 млн грн на закупівлях. Тому фінального рішення зараз немає.

В ОП розглядали варіант приєднання Міністерства аграрної політики та продовольства до Міністерства економіки, як було за часів уряду Олексія Гончарука. Зрештою від цієї ідеї відмовилися. Зокрема, тому що попередній досвід з об'єднанням цих відомств був невдалим.

Слід зазначити, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра агрополітики Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Сольський прокоментував оголошення підозри від НАБУ і підтвердив, що справа проти нього стосується періоду 2017 – 2018 років.

Як писав AgroPolit.com, Україна та ОАЕ наблизилися до підписання угоди про Всеосяжне економічне партнерство. Також експерти розповіли, як вирішити суперечку щодо торгового безвізу між ЄС та Україною.

в