29 квітня 2024, 16:52, Торгівля

Польські фермери повністю розблокували кордон з Україною

Польські фермери, які вийшли на протести, сьогодні вночі розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Міністр агрополітики Микола Сольський подякував польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону, а також галузевим асоціаціям обох країн. За його словами, переговори між сторонами були нелегкими, але вони дали результат.

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться. Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту агропродукції, щоб контролювати ситуацію. Наступна зустріч міністрів сільського господарства України і Польщі запланована на 7 травня, на ній обговорять умови співпраці влітку.

Сподіваюся, що всі зробили для себе потрібні висновки з цієї ситуації, і основний з них – завжди нашими суперечками користується лише наш спільний ворог — рф. Тому ми маємо бути, як ніколи раніше, особливо відповідальними у своїх словах і діях по відношенню один до одного. Дуже сподіваюсь, що блокади кордону між нами – це сторінка, яку ми вже перегорнули назавжди. Партнерство між Україною і Польщею успішно пройшло ще один важливий тест на міцність», – наголосив посол України в Польщі Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.com, Україна та ОАЕ наблизилися до підписання угоди про Всеосяжне економічне партнерство. Також експерти розповіли, як вирішити суперечку щодо торгового безвізу між ЄС та Україною.

в