29 квітня 2024, 13:36, Рослинництво

4 міжнародні компанії готові дати насіння бавовнику аграріям Одещини для демополів

Міжнародні компанії «БАЄР», «БАСФ», МейАгро ТухумСулук та Corteva Agriscence готові передати насіння бавовнику аграріям Одещини для демополів. Про це повідомив народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський у своєму блозі на AgroPolit.com.

Слід зазначити, що нещодавно Верховна Рада проголосувала за законопроєкт 10427-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні», який запускає в Україні процедуру вирощування бавовника. Розробив та ініціював розгляд документу сам виходець з Одещини Степан Чернявський.

Вивчаючи це питання зі своїми колегами з аграрного комітету, Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН та Мінагро він з’ясував, що на півдні Одещини сприятливі природно-кліматичні умови для вирощування бавовни. Детальніше про ініціативу щодо вирощування бавовнику читайте в блозі

В рамках форуму вдалося досягнути домовленості й із чотирьома міжнародними насіннєвими компаніями (ТОВ «БАЄР Україна», ТОВ «БАСФ Україна», МейАгро ТухумСулук, Corteva Agriscence) на поставку безкоштовного насінння п’яти сортів бавовни в обсязі 217,5 т українським аграріям. Це насіння використовуватиметеся на тестових полях. Коли ми це зробимо, тоді зберемо великий пул фермерів і поїдемо на поля, щоб вони побачили весь процес як вирощується бавовна, яка її урожайність, що з економікою», – зазначив Степан Чернявський.

Як писав AgroPolit.com, в Україні прийняли закон про бавовник. Також експерт розповів, що відбувається на ринку добрив в умовах війни. 

в