26 квітня 2024, 08:31, Рейдерство

Микола Сольський написав заяву про звільнення

У Верховну Раду України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Про це повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

Заяву планують розглянути під час одного з найближчих пленарних засідань. Міністерство агрополітики розповсюдило коментар Сольського щодо відставки.

«Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі — продовжу працювати», — сказав міністр.

Слід зазначити, що Сольського підозрюють у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. НАБУ опублікувало інформацію про підозру топчиновнику, який, за версією слідства, організував «злочинну групу». До неї входили службовці Держгеокадастру.

Обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогодні ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ», — зазначив Сольський.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський відреагував на підозру від НАБУ. Також Миколу Сольського викрили на заволодінні 2,4 тис. га землі.

в