25 квітня 2024, 16:19, Рейдерство

200 млн грн застави: Миколу Сольського можуть взяти під варту

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд задовольнити вимогу про взяття під варту терміном на 60 діб міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею. Про це повідомляє Latifundist.com.

Розмір застави, яка може бути внесена, складає 200 млн грн. Обґрунтовуючи необхідність обрання такого запобіжного заходу, прокурори повідомили, що за період воєнного стану Сольський 21 раз покидав Україну.

Прокурори зазначили, що є ризик знищення документів, які мають значення для справи, оскільки «одним із способів вчинення кримінального правопорушення було приховування і знищення документів, які підтверджували право постійного користування земельними ділянками і ці позиції погоджувалися між Дмитрасевичем і Сольським».

За словами адвоката міністра Назара Кульчицького, сума застави непідйомна і непомірна для підзахисного.

Сольський володіє кількома паспортами для виїзду за кордон, також у нього є троє неповнолітніх дітей, що дає йому можливість навіть в умовах воєнного стану безперешкодно залишати Україну. Старший син Сольського проживає в Швейцарії, що свідчить, що ризик переховування є обґрунтованим», — зазначають прокурори.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський відреагував на підозру від НАБУ. Також Миколу Сольського викрили на заволодінні 2,4 тис. га землі.

в