25 квітня 2024, 14:31, Торгівля

Данія та Україна почали разом розвивати експортну логістику

Команда Мінвідновлення зустрілася з урядовцями та бізнесом Данії, щоб обговорити розвиток експортної логістики. Про це повідомили у міністерстві.

Також сторони обговорили пріоритетні проєкти відновлення для залучення данського бізнесу у ключових секторах: енергетика та портова інфраструктура. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко презентувала данській стороні ті напрямки роботи, які потребують пріоритетної уваги з боку інвесторів та є життєво необхідними для України.

Юрій Васьков, заступник міністра розвитку громад територій та інфраструктури України акцентував увагу на експортній логістиці. Зокрема йшлося про можливість залучення інвестиції в портову інфраструктуру України.

Нам важливо інвестувати в наші порти, продовжувати їх модернізацію та зміцнювати стійкість. Зокрема, з серпня 2023 року, від початку дії українського коридору – тимчасового експортного маршруту Чорним морем з глибоководних портів Великої Одеси було перевалено понад 40 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури. Стабільно високі показники експорту зберігають порти Дунайського кластеру», – підкреслив Юрій Васьков.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський відреагував на підозру від НАБУ. Також Миколу Сольського викрили на заволодінні 2,4 тис. га землі.

в