25 квітня 2024, 12:10, Рейдерство

Ініціатива Батьківщини: у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо відставки Сольського

Фракція «Батьківщина» внесла до Верховної Ради проєкт постанови №11198 від 24.04.2024 про звільнення міністра агрополітики Миколи Сольського з посади. Про це повідомили на офіційному сайті парламенту.

В офіційній заві партії сказано, що «вся земельна реформа виявилася аферою, яку влада узаконювала вночі, за зачиненими дверима, таємно, не допускаючи до обговорення аграріїв і громадськість».

Слід зазначити, що НАБУ вручило чинному міністру аграрної політики Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За матеріалами слідства, до складу злочинної групи на чолі з чиновником входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Підозру у справі про заволодіння державною землею вручили і заступнику міністра агрополітики Маркіяну Дмитрасевичу. Сторона обвинувачення вважає, що він своїми діями впливав на інших учасників схеми, щоб приховати документ, який підтверджує право постійного користування двох держпідприємств на Сумщині.

Головним ідеологом авантюри із залишення українців без землі був керівник аграрного комітету Микола Сольський, якого лідерка «Батьківщини» звинувачувала у лобіюванні власних корупційних інтересів», — йдеться в заяві.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський відреагував на підозру від НАБУ. Також Миколу Сольського викрили на заволодінні 2,4 тис. га землі.

в