25 квітня 2024, 08:30, Держпідтримка

Перелік оновлено: аграріям в Україні можуть компенсувати чверть вартості агротехніки

Аграрії в Україні можуть отримати компенсацію у 25% вартості придбаної агротехніки 44 українських виробників. Наказ про затвердження оновленого переліку техніки підписала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

В оновлений перелік техніки та обладнання вітчизняного виробництва, вартість яких частково компенсують за рахунок бюджету, включили 2289 позицій продукції від 44 виробників. Цього року уряд для реалізації програми передбачив 1 млрд грн. За попередніми підрахунками, програмою часткової компенсації зможуть скористатися близько 4 тис. аграріїв.

Перелік техніки планують оновлювати, в міру надходження заявок від виробників обладнання та техніки. Щоб отримати компенсацію вартості техніки, аграрій має обрати постачальника у переліку, купити необхідну техніку, подати до банку заявку і документи.

Завдяки програмі компенсації вартості сільгосптехніки розраховуємо не лише надати поштовх для розвитку українських машинобудівних підприємств, а й допомогти нашим аграріям, які зможуть стати більш конкурентоздатними на ринку за рахунок зниження витрат на основні засоби виробництва. Окрім того, ця програма допоможе агровиробникам оновити парк техніки й стати більш продуктивними», – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників. Також Польща перейшла до заборони українського морозива.

в