23 квітня 2024, 08:30, Рослинництво

В Україні аграрії безкоштовно роздають цибулю

Українські господарства накопичили надлишок цибулі, яка почала дешевшати з кінця минулого року, тому на одному з регіональних торгових майданчиків почали з'являтися пропозиції продукції за нульовою ціною за умови самовивезення. Про це повідомляє EastFruit.

Подібна тенденція має місце і в інших країнах: Молдові, Грузії, Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані, Казахстані, оскільки там спостерігається величезний надлишок цибулі на ринку. За словами експертів, вирощування цибулі в Україні перемістилося до центральних та західних регіонів країни з півдня, де виробництво знищили російські окупанти.

В цих регіонах умови для вирощування суттєво відрізняються, що створило проблеми при зберіганні продукції.

Очевидно, що багатьом власникам цибулі цього сезону було непросто зберегти якість цієї продукції настільки тривалий час, тому що для них це був перший досвід. Після того, як минулого року оптові ціни на цибулю перевищили 1 долар за кг навесні, багато хто вирішив заробити не лише на вирощуванні, а й на зберіганні цибулі. Це призвело до різкого зростання виробництва та високих цін під час збирання в Україні», – пояснив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Як писав AgroPolit.com, в Україні обвалилася ціна на картоплю. Також українські аграрії почали підвищувати ціни на білокачанну капусту

в