22 квітня 2024, 16:46, Торгівля

Польські фермери розблокували найбільший пункт пропуску на українському кордоні

22 квітня польські фермери, що протестують на кордоні, припинили блокаду вантажного транспорту перед пропускним пунктом Ягодин — Дорогуськ, яка тривала з 9 квітня. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Акція протесту польських страйкарів перед пропускним пунктом завершилася о 13:00. Наразі у звичайному режимі триває оформлення і пропуск через кордон вантажного транспорту в обох напрямках.

Слід зазначити, що 20 лютого польські протестувальники почали більш жорстке обмеження руху транспорту на кордоні з Україною. Вантажівки блокували на пропускних пунктах «Медика — Шегині», «Долгобичув — Угринів», «Зосін — Устилуг», «Корчова — Краковець», «Гребенне — Рава-Руська» та «Дорогуськ — Ягодин».

Блокада кордону супроводжувалась випадками політичних провокацій і псування української аграрної продукції. У березні Комітет Європарламенту підтримав продовження безмитної торгівлі для України. В свою чергу, Україна заявила про те, що готова піти на обмеження торгівлі з Євросоюзом, але на своїх умовах.

20 березня польські аграрії вийшли на великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться по всій країні. Вони повністю заблокували рух вантажівок у пунктах Ягодин та Рава-Руська.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників. Також Польща перейшла до заборони українського морозива.

в