21 квітня 2024, 09:33, Рослинництво

Томати з українських теплиць стали дорожчими за імпортні

На ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів, а роком раніше їх сезон стартував у середньому на півтора тижні пізніше. Про це повідомляє EastFruit.

Збирання продукції залишається незначним через несприятливі погодні умови. Перші партії тепличного томату українські комбінати пропонують до продажу по 120 – 140 грн за кг, що на 67% вище, ніж за аналогічний період минулого року. За прогнозами учасників ринку, перші великі партії томату комбінати матимуть змогу відвантажувати не раніше початку травня.

Також на українському ринку є імпортні томати виробництва Туреччини. Учасники ринку повідомляють, що турецька продукція пропонується до продажу набагато дешевше, ніж із місцевих теплиць. Ціни на імпортну продукцію озвучують у діапазоні 70 – 80 грн за кг.

Слід зазначити, що вартість картоплі в Україні продовжує знижуватись. Оптові ціни на картоплю станом на середину квітня досягли позначки 12 – 17 грн за кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На тижні, що стартував 8 квітня, в Україні почали знижуватися відпускні ціни на столові буряки. Продукцію в українських господарствах сьогодні пропонують до продажу по 8 – 14 грн за кг.

Як писав AgroPolit.com, ціни на шоколад в Україні та світі знову можуть побити рекорд. Також в Україні обвалилася ціна на картоплю.

в