17 квітня 2024, 15:40, Торгівля

Польща буде швидше оформлювати вантажі на кордоні: рішення прийнято

Україна та Польща домовились про реалізацію проєктів, спрямованих на прискорення оформлення вантажів та пасажирів на спільному кордоні. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Представниками сторін виступили голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко і головний комендант Прикордонної варти Польщі Роберт Баган. Сергій Дейнеко подякував польським колегам за підтримку прикордонного відомства України в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни.

Слід зазначити, що раніше у Варшаві в канцелярії прем’єра відбулися польсько-українські міжурядові консультації за участі української делегації на чолі з українським прем’єром Денисом Шмигалем. Після переговорів польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску.

Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко провів онлайн нараду з Головним комендантом Прикордонної варти Республіки Польща Робертом Баганом. Обстановка на українсько-польському кордоні та функціонування пунктів пропуску стали головними темами обговорення під час їх зустрічі. Сторони домовилися про реалізацію проєктів, що прискорять оформлення пасажирів та вантажів на кордоні» – повідомили у Держприкордонслужбі.

Як писав AgroPolit.com, Данія вирішила популяризувати українські продукти у власних супермаркетах. Також польський міністр заявив, що українське сільське господарство потрібне світу.

в