17 квітня 2024, 13:21, Торгівля

Подорожчала на 40%: українські аграрії почали підвищувати ціни на білокачанну капусту

Білокачанна капуста торішнього врожаю за тиждень суттєво додала в ціні і у середньому подорожчала на 40%. Про це повідомляє EastFruit.

За інформацією аналітиків, з початку поточного тижня українські аграрії почали поступово підвищувати ціни на білокачанну капусту. Експерти зазначають, що своє рішення виробники аргументують сезонним скороченням пропозиції продукції на тлі стабільно високого попиту.

Аналітики додають, що фермери, які ще мають запаси білокачанної капусти врожаю 2023 року, почали підвищувати ціни. В результаті торішня капуста надходить у продаж за ціною 8 – 13 грн за кг, що в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зараз ціни на капусту в Україні в середньому на 38% нижчі, ніж роком раніше. Експерти не виключають, що тенденція подорожчання капусти збережеться, адже її запаси скорочуються.

Слід зазначити, що в Україні  почали знижуватися ціни  на столові буряки. Продукцію в українських господарствах сьогодні пропонують до продажу по 8 – 14 грн за кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня.

Оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 14 – 18 грн за кг, що в середньому на 13% дешевше порівняно з попереднім тижнем.

Як писав AgroPolit.com, в Мінагро розповіли, що буде з цінами на овочі. Також в Україні яблука за рік подорожчали більше ніж на чверть.

в