16 квітня 2024, 14:34, Фінанси

Ukraine Facility: Україні залишився один крок до отримання 1,89 млрд євро

Єврокомісія схвалила план, який передбачає виділення Україні підтримки у 1,89 млрд євро в рамках програми Ukraine Facility. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, чи отримає Україна кошти, залежить від успішного виконання запропонованих ЄС індикаторів. Юлія Свириденко зауважила, що при виконанні реформ, кошти надходитимуть щоквартально.

За словами міністра, передбачений ЄС план визначає ключові реформи і напрями для інвестицій, які можуть сприяти економічному зростанню та залученню фінансування. Вона підкреслила, що рекомендації партнерів включають якісну систему аудиту та контролю, яку планують посилити у межах реформ.

Віцепрем’єр додала, що визначені реформи та пріоритетні сектори можуть прискорити економічне зростання та залучити інвестиції.

Єврокомісія схвалила план у межах Ukraine Facility та запропонувала Раді ЄС підтримати документ. Це означає, що до повноцінного регулярного фінансування у межах UF нам залишився один крок — держави-члени ЄС мають ухвалити запропоноване Комісією Імплементаційне рішення. Після цього Єврокомісія також зможе надати Україні €1,89 млрд у вигляді попереднього фінансування Ukraine Facility» – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, які аграрні реформи чекають сектор в рамках схваленої ЄС програми Ukraine Facility. Також українські переробники можуть отримати гроші на розвиток.

в