15 квітня 2024, 18:01, Держпідтримка

8 млрд євро: українські переробники можуть отримати гроші на розвиток

Переробники вже мають готувати проєкти, якщо хочуть залучити інвестиції в рамках проєкту Ukraine Facility, завдяки якому Євросоюз надає підтримку Україні. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, програма Ukraine Facility передбачає виділення Україні 50 млрд євро. 8 млрд євро з цієї суми планують видати у формі грантів та кредитів. Перший заступник міністра підкреслив, що програма Ukraine Facility дає можливість представникам українського бізнесу, зокрема аграрного, отримати кошти на розвиток підприємств, використовуючи довгострокові кредити та гарантії.

Одним з пріоритетів в розвитку українського бізнесу посадовець вважає переробку плодоовочевої продукції.

Думаю, ви всі чули про цей інструмент – програму Ukraine Facility, згідно з якою є можливість отримати кошти для розвитку бізнесу через довгострокові кредити, гарантії та інші інструменти. І звісно, одним з пріоритетів розвитку бізнесу в Україні є переробка в цілому та  плодоовочевої продукції зокрема. Проте ідеї варто оформити в проєкти і вони вже мають бути наявними. Тим, хто хоче рухатись, має ідеї і розуміння, рекомендував би не чекати і готувати проєкти вже зараз», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні анонсували рішення для розблокування кордону з Польщею. Також блокада польського кордону коштуватиме Україні $400 млн на рік

в