15 квітня 2024, 09:50, Торгівля

В Польщі заборонили українські бісквіти

Торгова інспекція з якості сільськогосподарської та харчової продукції Польщі (IJHARS) у Жешуві вирішила заборонити обіг на ринку Польщі двох партій українських бісквітних тістечок. Про це повідомляє Fixygen.

Загальна вага зазначеного товару, імпортованого з України, сягає 10,55 тис. т. В польській інспекції зазначили, що рішення ухвалили через неправильне маркування. Рішення негайно виконали. Слід зазначити, що IJHARS 9 квітня в Жешуві видала рішення про заборону обігу на польському ринку трьох партій баранок загальною вагою 5,34 тис. т, імпортованих з України.

В Любліні з польського ринку вилучили три партії морозива загальною вагою 8,48 т, імпортованого з України, у зв'язку з розморожуванням. Торгова інспекція Польщі на початку квітня заявила про найбільший в її історії штраф у $380 тис., накладений на компанію-імпортера за ввезення на польський ринок з України 11,5 тис. т технічного ріпаку та кормової пшениці як контрафакту через подальше їхнє використання як продовольчих.

Крім того, в Польщі ухвалили рішення про заборону імпорту з України партії томатної пасти на 57 т через наявність цвілі. Головний інспектор IJHARS Пшемислав Рзодкевич заявив, що за рік 1,4% партій продукції з України, що піддалися огляду комісією на кордоні, забракували.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі заборонили ввезення українських бубликів. Також експерти розповіли, які обмеження очікують на Україну після закінчення торгового безвізу з ЄС.

в