8 квітня 2024, 16:58, Торгівля

Експерти розповіли, що відбувається на світовому ринку полуниці

Іспанія, як провідний постачальник полуниці у континентальну Європу, стикається з перешкодами, хоча забезпечує обсяг експорту на 30%. Про це повідомляє Fresh Plaza.

Постачання постійно зростає з Іспанії, тоді як місцеве виробництво також почалося у Франції. Поставки з Нідерландів на ринки Європи зросли, що призвело до падіння цін на деяких ринках. Німеччина спочатку постачалася з Андалусії в Іспанії, але перед Великоднем більше поставок надійшло з інших країн, особливо з Нідерландів, що призвело до значно нижчих цін.

У районах вирощування полуниці на півдні Італії урожай поступово зростає. Французька промисловість побоюється піку виробництва з Іспанією в квітні. У Сербії сприятлива весняна погода вказує на хороший майбутній урожай полуниці. Ринок Естонії стабілізується після зростання цін на початку року.

У Китаї популярність білої полуниці продовжує зростати. Однак доступність цього сезону була відкладена через несприятливі погодні умови, що призвело до скорочення виробництва. Полуниця цього сезону з’являється на ринку раніше.

У Південній Африці спостерігаються хороші ціни та рух продажів на ринках країни. У Північній Америці виробництво полуниці переноситься з Флориди та Центральної Мексики до Каліфорнії. Виробники в Мексиці кажуть, що вони не справляються з виробництвом через шторм Ель-Ніньо.

Як писав AgroPolit.com, Україна заборонила імпорт польської птиці та яєць. Також путін і Рамафоза обговорили зернову угоду.

в