9 квітня 2024, 08:30, Торгівля

Через зміни в Туреччині в Україні піднялися ціни на помідори

В Україні подорожчали імпортні помідори на тлі недостатньої пропозиції на ринку – з початку тижня ціни зросли в середньому на 11% і зараз продукція оптом пропонується до продажу по 84 – 100 грн за кг. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Подорожчанню цієї продукції сприяє зростання цін безпосередньо в самій Туреччині через активізацію поставок до країн Євросоюзу. Тенденція зростання цін на тепличні томати в Україні зумовлена підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить низької пропозиції імпортного томату.

Зараз на українському ринку домінує турецька продукція, оскільки місцеві тепличні комбінати ще не розпочали сезон збирання цих овочів. Ціни на тепличні помідори в Україні вже в середньому на 50% вищі, ніж в аналогічний період минулого року. Продавці не виключають, що вже у другій половині квітня зростання цін припиниться. На цей момент більшість українських тепличних комбінатів вийдуть на ринок з новим обігом томатів.

Слід зазначити, що ціни на огірки в Україні змінились. На початку квітня зафіксовано стрімке падіння вартості цих овочів із теплиць. Однією із причин такої динаміки експерти називають теплу погоду, яка встановилася майже на всій території України.

Як писав AgroPolit.com, ціни на моркву в Україні впали на 75% порівняно з минулим роком. Також в Україні ціни на помідори досягли 90 грн за кг.

в