5 квітня 2024, 12:17, Рослинництво

Айварас Абромавичус: низька якість українського зерна – це пройдений етап

Низька якість українського зерна залишилася в минулому і сьогодні вітчизняна аграрна продукція відповідає європейським та світовим стандартам. Про це заявив співвласник компанії «Агро Регіон» і екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, пише Latifundist.com.

Фахівець зазначив, що українські фермери мають перевагу перед європейськими колегами, оскільки вони здатні працювати майже без субсидіювання від держави. Айварас Абромавичус зазначає, що в таких обставинах європейські фермери бояться вступу до Євросоюзу країни з потужним конкурентоспроможним агросектором, якою є Україна.

Екс-міністр зауважив, що якщо субсидіювання європейських аграрних виробників збільшиться, українські колеги не зможуть конкурувати з ними на рівних.

Коли мені хтось говорить про низьку якість українського зерна, я відповідаю: «Друзі, це вже пройдений етап. Сьогодні ми використовуємо ту ж саму техніку, ЗЗР і насіння від провідних світових компаній, що і європейські агровиробники. Абсолютно зрозуміло, що і якість зерна у нас відповідна. Тобто українська якість повністю відповідає європейській і світовій якості», – зазначив Айварас Абромавичус.

Як писав AgroPolit.com, між українською і європейською моделями сільського господарства є концептуальний конфлікт. Також українські аграрії, продаючи зерно до Польщі, недоотримують прибуток

в