5 квітня 2024, 09:58, Торгівля

Антимонопольний комітет України дозволив Юрію Косюку придбати лондонську фірму KTL Ukraine

Компанія Юрія Косюка «Миронівський хлібопродукт» (MHP SE), яка є одним з найбільших агрохолдингів України вирішила опосередковано купити логістичну компанію KTL Ukraine. Про це повідомили в Антимонопольному комітеті України.

4 квітня, Антимонопольний комітет офіційно дозволив MHP SE придбати мажоритарний пакет акцій компанії KK & Sons Group LTD. Ця фірма є єдиним власником ТОВ «КТЛ Україна» та низки інших компаній, що пов'язані з одеситами Ігорем Хохловим, Сергієм Кочергіним та Андрієм Кузьміним.

Миронівський хлібопродукт (МХП) є найбільшим виробником курятини в Україні та експортером цієї продукції до Євросоюзу. Юрій Косюк володіє майже 60% акцій МХП через компанію WTI Trading Limited.

KTL Ukraine — логістична компанія, яка працює на українському ринку з 2013 року. Займається морськими контейнерними перевезеннями, автомобільними та залізничними перевезеннями, складуванням та перевалкою вантажів, фрахтуванням суден тощо. KTL Ukraine — це логістична компанія, що з 2013 року працює на ринку України.

Надано дозвіл компанії MHP SE (м. Лімасол, Кіпр) на придбання акцій компанії KK & Sons Group LTD (м. Лондон, Сполучене Королівство), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії», – зазначили в Антимонопольному комітеті України.

Як писав AgroPolit.com, між українською і європейською моделями сільського господарства є концептуальний конфлікт. Також блокада польського кордону коштуватиме Україні $400 млн на рік.

в