5 серпня 2024, 18:02, Харчова безпека

Вода Карпатська джерельна вводить в оману споживачів: розпочато розслідування

Антимонопольний комітет розпочав розслідування проти виробника води «Карпатська джерельна» через можливе введення в оману споживача. Про це повідомили в АМКУ.

Відомство розпочало розгляд справи № 127-26.4/116-24 за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю «Карпатські мінеральні води» порушення, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

У відомстві звертають увагу на те, що «Карпатська Джерельна» видобувається зі свердловин, тому не може називатись «джерельною». Окрім того, вода під цією торговою маркою не має жодного відношення до Карпат, адже її видобування та фасування здійснюються за сотні кілометрів від них.

Такі дії, за відсутності у ТОВ «Карпатські мінеральні води» відповідного належного підтвердження таких відомостей, містять ознаки порушення, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману споживачів.

Предметом справи є, зокрема, дії ТОВ «Карпатські мінеральні води» у вигляді поширення інформації щодо води торговельної марки «Карпатська Джерельна», а саме щодо походження та характеристик такої продукції», — зауважили в АМКУ.

Як писав AgroPolit.com, в Україні аграрії будуть судитися з УЗ через монополію. Також між УЗ та приватними перевізниками вагонів існує монопольна змова.

 

в