3 квітня 2024, 18:01, Торгівля

Ціни на капусту в Україні впали одразу на 26%: експерти назвали причину

В Україні на ринку білокачанної капусти відбулося зниження попиту та цін, тому за вихідні продукти в господарствах подешевшали в середньому на 26%. Про це повідомляє EastFruit.

Фахівці повідомляють, що операції з продажу капусти зараз укладають по 5 — 10 грн за кг. Минулого тижня ціна сягала 12 грн за кг. Головною причиною падіння продажів експерти називають низьку якість капусти у місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання.

Попит знижується, що впливає на ціни. Ціна капусти в Україні на 55% нижча ніж рік тому. На початку квітня 2023 року продажі цієї продукції велися по 15 – 18 грн за кг. Аналітики не виключають, що ціна на білокачанну капусту продовжить знижуватися в міру погіршення якості продукції.

Слід зазначити, що вартість основних продуктів в Україні навряд чи зміниться, проте деякі коливання все ж таки можуть мати місце. Овочі, які взимку зберігалися в овочесховищах, почнуть дешевшати. Експерти очікують і здешевлення яєць.

Аналітики нагадали, що наприкінці березня в Україні спостерігалося чергове зниження цін на моркву. За їх словами, продукція з місцевих господарств надходить у продаж по 6-10 грн за кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше.

Як писав AgroPolit.com, в Україні 2024 року аграрії хочуть засіяти площу у 5,6 млн га. Також юрист розповів про особливості приватизації землі в умовах війни.

в