3 квітня 2024, 13:20, Торгівля

Аграрії Польщі та України мають зустрітися цього тижня для вирішення спільних проблем

Представники українських та польських аграрних асоціацій на цьому тижні мають продовжити переговори, що стосуються розблокування кордону та транзиту української аграрної продукції. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Посадовець зазначив, що впродовж перших двох тижнів квітня польська та українська сторони планують провести переговори у розширеному форматі. За його словами, на вказаній зустрічі мають бути представлені аграрії двох країн, які шукатимуть шляхи взаємодії.

Тарас Висоцький додав, що результати зазначених переговорів можуть стати основою для подальших домовленостей між двома державами.

Дуже важливо, що асоціації різних секторів зафіксували зв'язок і з поточного тижня продовжать зустрічі, щоб чітко узгодити параметри експорту і транзиту української агропродукції. Усі зрозуміли на українсько-польській зустрічі в Польщі, що взаємодія і співпраця, домовленості – це, зрештою, матиме найкращий результат. Є стриманий оптимізм, який дає змогу сподіватися, що ще після декількох зустрічей для фіксації кінцевих параметрів вдасться нарешті вирішити цю проблему», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, фермери в Польщі заночували в будівлі Мінагро, вимагаючи зустрічі з Туском. Також польський бізнес не підтримує протестуючих фермерів

в