4 квітня 2024, 08:30, Торгівля

Дональд Туск не бачить необхідності розмовляти з фермерами, – польські страйкарі

Польські страйкарі звинуватили прем’єр-міністра Дональда Туска в тому, що він не бачить необхідності розмовляти з фермерами, вважаючи, що вирішенням проблеми має займатися виключно Мінагрополітики. Про це повідомляє RMF24.

За словами фермерів, в Мінагрополітики звинувачують у кризі рішення уряду. Страйкарі заявляють, що голова польського уряду погано ставиться до людей, які заробляють на життя сільським господарством.

Фермери називають поведінку Туска ударом по аграріям, оскільки агросектор має величезні проблеми, а держава нічого не робить для їх вирішення. Страйкарі почали вимагати, щоб прем'єр-міністр прибув до аграрного міністерства.

У березні протестуючі фермери вже підписали угоду з міністром сільського господарства щодо, серед іншого, подальших дій уряду в сфері економічних відносин з Україною. До Варшави прямують фермери з інших частин Польщі. Однак невідомо, наскільки це велика група.

Протестувальники обіцяють залишатися біля міністерства до приїзду прем'єр-міністра. Вони заявили, що прем'єр-міністр повинен пояснити, чому не виконуються домовленості, ініційовані самим прем'єр-міністром. Раніше польське міністерство поширило повідомлення про переговори з аграріями. 

Як писав AgroPolit.com, фермери в Польщі заночували в будівлі Мінагро, вимагаючи зустрічі з Туском. Також польський бізнес не підтримує протестуючих фермерів

в