3 квітня 2024, 11:02, Торгівля

Польський бізнес не підтримує протестуючих фермерів, – Айварас Абромавичус

Представники польського бізнесу не підтримують протестуючих польських фермерів, оскільки через страйк на кордоні вони втрачають гроші і частину клієнтів, якими є українці. Про це заявив співвласник компанії «Агро Регіон» і екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, пише Latifundist.com.

За словами екс-міністра, народна підтримка протестів фермерів під питанням, але профспілки в Польщі залишаються потужними і добре об’єднаними. Айварас Абромавичус зауважив, що саме профспілками зараз і користуються організатори протестів.

Підприємець додав, що  вплив на ситуацію також мають російські гроші. Айварас Абромавичус вважає головною причиною фермерських протестів те, що їх учасники опинились поза зоною комфорту.

Протестувальники блокують не тільки транспортування зерна з України, а і економічне життя в прикордонних районах Польщі. У когось є кафешка в цій зоні, у когось — бензоколонка, у когось — автосервіс чи мотель. Зараз весь цей бізнес простоює, оскільки рух транспорту паралізований і немає основної категорії клієнтів — українців. Польські фермери придбали собі дорогі трактори і зараз ними блокують логістичні артерії, тим самим тримаючи у заручниках місцевих жителів», – зазначив Айварас Абромавичус.

Як писав AgroPolit.com, поляки вирішили захопити ринок сиру в Україні. Також польські фермери заблокували Угринів – Долгобичув

в