2 квітня 2024, 13:21, Торгівля

Український експорт за березень оцінили у $3,2 млрд

У березні Україні вдалося експортувати вантажів на $3,2 млрд, загальний об’єм яких сягає 11,8 млн т. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Віцепрем’єр-міністр зазначила, що у січні Україна змогла досягти рекордних показників експорту продукції за весь час розв’язаної рф повномасштабної війни. Тоді щомісячний показник вперше досяг 12 млн т.

Юлія Свириденко підкреслила, що більшу частину зазначеного об’єму продукції транспортували морським шляхом. Показники березня в свою чергу закріпилися на позначці у 11,8 млн т вантажів.

Слід зазначити, що відкритий Україною зерновий коридор в Чорному морі за сім місяців дозволив експортувати 33,8 млн т вантажів.

У фокусі розмови — куди ми рухаємось як держава, які виклики подолала наша економіка і які для нас ще попереду. Головне завдання цього року — втримати економічне зростання та стати більш економічно самодостатніми. Торік, за оперативними даними Держстату, ВВП зріс на 5,3%. 90% підприємств, які від початку вторгнення зупиняли роботу, знову працюють. І сплачують більше податків для підтримки армії — у 2023 на 26% більше, ніж у 2022-му. У грошовому вимірі — це 1,2 трильйона грн за минулий рік», – зазначила Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні сертифікували 33 операторів протимінної діяльності. Також Україна експортувала найбільше продукції за весь час війни.

в