27 березня 2024, 18:04, Торгівля

На розблокованому польськими фермерами напрямку утворилася черга з 700 вантажівок

Польські фермери досі блокують три пункти перетину на кордоні з Україною: Угринів, Рава-Руська та Ягодин. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, фермери вже зняли блокаду з пунктів пропуску Краківець, Шегині та Устилуг. Зараз на зазначених напрямках спостерігається інтенсивний рух в бік Польщі та України. На пунктах пропуску Рава-Руська та Ягодин фермери не пропускають вантажівки, що їдуть до Польщі з України.

На пункті пропуску «Угринів» фермери планують пропускати по одній вантажівці в бік Польщі й по три вантажівки кожні шість годин в бік України. Черги також залишаються навпроти розблокованих пунктів пропуску. Вантажівки користуються ними активніше ніж напрямками, що блокуються. Найбільша черга спостерігається навпроти Краківця – близько 700 фур. Навпроти Шегині залишається близько 400.

Тобто фактично це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками і на цьому напрямку. Ну і практично також заблокований рух в бік Польщі. Сукупно станом на ранок сьогодні на цих трьох напрямках в чергах перебуває десь 300 вантажівок. Найбільше навпроти Ягодина», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, Угорщина хоче обмежень на торгівлю українським зерном на рівні Євросоюзу. Також у Британії просять Євросоюз не обмежувати торгівлю з Україною

в