26 березня 2024, 16:00, Фінанси

Мінагро хочуть об’єднати з МЕРТ – деталі

В рамках реформи Кабміну Міністерство аграрної політики і продовольства планують об’єднати з Міністерством економіки України. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на власні джерела.

Співрозмовник видання підтвердив таке об’єднання, зазначивши, що наразі для відповідного рішення немає голосів для голосування у парламенті. За даними джерела, функції Мінагро планують передати МЕРТУ.  Об'єднання готується в рамках загальної реформи Кабінету міністрів України. Співрозмовник додав, що наразі складно сказати, як швидко відбудуться переформатування.

Раніше про можливе об’єднання міністерств повідомляло видання lb.ua. Президент України Володимир Зеленський, в свою чергу зазначав, що реформа Кабміну необхідна, оскільки країна знаходиться в умовах повномасштабної війни і потребує додаткових фінансів.

Слід зазначити, що у 2019 році Мінагрополітики вже було ліквідовано і його функції також передали Міністерству економіки України. У 2020 році після перемовин президента Володимира Зеленського і тодішнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Мінагро вирішили поновити, щоб розвантажити МЕРТ, якому аграрні функції виявилися непритаманні.

Як писав AgroPolit.comМіністерство аграрної політики повернуть в структуру Кабміну. Також Зеленський підписав закон про аграрні розписки.

в