25 березня 2024, 12:10, Торгівля

Польські фермери на честь Великодня зняли блокаду з кордону рф

Польські фермери призупинили блокаду кордону з рф у Гжехотках, однак продовжують обмежувати рух на двох пунктах перетину з Україною. Про це повідомляє «Польське радіо»

Аграрії Вармінсько-Мазурського воєводства 20 березня розпочали блокаду кордону з рф і пропускали щогодини по одному авто.

Єжи Салітра з правління Вармінсько-Мазурської сільськогосподарської палати заявив, що фермери виявилися здивовані тим, наскільки багато аграрної продукції ввозить до Європейського Союзу рф. Організатори акції зазначили, що причиною зняття блокади з російського кордону стали прийдешні великодні свята.

Раніше польські протестувальники заявляли, що вони налаштовані рішуче. Аграрії анонсували блокаду кордону з рф щонайменше на місяць. Слід зазначити, що українським водіям, які змушені по кілька діб стояти на польському кордоні благодійники передали майже дві тисячі продуктових боксів.

Європейський Союз ще не ухвалив рішення про заборону імпорту зерна з росії до Співтовариства. Попри те, що країни засудили напад росії на Україну, товарообмін із росією постійно триває. Перевозять багато чого, зокрема везуть газ і не лише скраплений, один водій сказав, що везе метан», — зазначив Єжи Салітра.

Як писав AgroPolit.com, посли спробують затвердити угоду про безмитну торгівлю з Україною. Також польські фермери заблокували два пропускних пункти на українському кордоні.

в