20 березня 2024, 16:52, Логістика/Техніка

Польські фермери вирішили вдатися до блокування руху автобусів

Польські фермери вирішили заблокувати рух автобусів з пасажирами на пропускному пункті Медика – Шегині. Про це повідомив речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі виданню «Українська правда».

За його словами, щодо тривалості відповідного обмеження польські прикордонники наразі інформацію не надали. Офіцер додав, що польська сторона гарантувала, що буде повідомляти українським колегам про зміни у ситуації та надходження додаткової інформації.

Слід зазначити, що польські фермери блокують український вантажний транспорт на п’яти пунктах пропуску. Така ситуація призвела до виникнення додаткових черг на кордоні зі Румунією, Угорщиною та Словаччиною.

За інформацією, яку українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Польщі, польські фермери масштабують свої дії з блокування руху для транспортних засобів на напрямку пункту пропуску Медика, що навпроти українського – Шегині. Протестувальники будуть блокувати рух для автобусів як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд. Учасники блокади кордону планують пропускати по одному автобусу в дві години як на виїзд з Польщі так і на в’їзд» – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, зернові вантажі вдалося перенаправити із західних кордонів до одеських портів. Також Польща хоче заборонити транзит ряду українських аграрних товарів.

в