18 березня 2024, 09:50, Рослинництво

Фахівці назвали оптимальний варіант захисту соняшнику і кукурудзи від бур’янів

Фахівці компанії Ukravit рекомендують уже зараз формувати системи захисту для кукурудзи та соняшнику. Про оптимальний захист розповів керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

При обранні ґрунтового захисту фахівець рекомендує звертати увагу на культуру-попередника, вміст гумусу у ґрунтах і їх забезпеченість вологою, а також враховувати превалюючий тип забур’яненості. Якщо на полі переважають однорічні дводольні бур’яни, радить застосувати ґрунтовий та ранньопіслясходовий гербіцид Тернат.

Тербутилазин в його основі абсорбується як листям, так і кореневою системою бур’янів і блокує транспорт електронів, що беруть участь у процесі фотосинтезу. За рахунок формування гербіцидного «екрану» на поверхні ґрунту препарат забезпечує надійний та тривалий контроль значно ширшого, на відміну від гербіцидів на основі триазинів, спектра дводольних бур’янів – лободи білої, щириці, амброзії полинолистої, нетреби, а також окремих злакових видів.

Соняшник і кукурудза – культури, що зазвичай висіваються з широким міжряддям, тож вони не можуть чинити фітоценотичний тиск на бур’яни і, відповідно, не здатні конкурувати за світло, простір, вологу та елементи живлення з бур’яновою рослинністю», – зазначив Олександр Мигловець.

Як писав AgroPolit.com, фахівці назвали найбільш ефективний гербіцид для застосування навесні. Також експерт назвав основну проблему аграріїв під час захисту озимої пшениці

в