14 березня 2024, 18:01, Фінанси

Сотні мільйонів щомісяця: експортери агропродукції почали повертати в Україну валютну виручку

Завдяки ініціативі з прискорення повернення валютної виручки представниками агросектору до 90 днів замість 180, відбулося збільшення обсягів виручки до сотень мільйонів доларів щомісяця. Про це розповів заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій, пише Delo.ua.

Він зазначив, що відповідні заходи Національного банку України впровадили у листопаді минулого року, а зараз вони вже дали значні позитивні результати. Юрій Гелетій повідомив, що Нацбанк продовжує співпрацювати з урядом для вдосконалення списку верифікованих експортерів аграрної продукції. Заступник голови Нацбанку додав, що вчасне повернення виручки має стати одним з нових критеріїв.

Наші ініціативи які знайшли своє відображення у зменшенні граничного строку з повернення коштів по аграрній продукції і почали діяти з 11 листопада зараз вже приносять результати. Ми бачимо нарощення повернення валютної виручки аграрним сектором, яка вимірюється сотнями мільйонів в місяць. У списку верифікованих експортерів буде застосовуватися новий критерій. Це, власне, повернення валютної виручки до України. Ми вважаємо, це сприятиме подальшому збільшенню повернення обсягів виручки», – сказав Юрій Гелетій.

Як писав AgroPolit.com, кількість агропродукції в експорті морем досягла двох третин. Також аграрії Німеччини заблокували польський кордон

в