14 березня 2024, 15:42, Торгівля

Україна готується до відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС

Україна готує до відкриття нові пункти пропуску на кордоні з сусідніми країнами, щоб альтернатив Польщі було більше. Про це заявив віце-прем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, пише РБК-Україна.

За його словами, Україна планує додавати нові пункти пропуску і розширювати існуючі. Олександр Кубраков заявив про свою впевненість у продовженні транспортного безвізу. Він підкреслив, що Україні без відповідного рішення буде складно вижити.

Міністр нагадав, що Україною підписана угода про лібералізацію саме з Європейським Союзом, а не з окремими країнами. Він додав, що хоча продовжуються дискусії про повернення до дозвільної системи, але на це ніхто не піде.

Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а існуючий – Лужанка переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, тим самим збільшимо його пропускну здатність. З Молдовою ми так само наприкінці березня відкриємо спільний додатковий пункт пропуску. Останні місяці він був на ремонті, до того – там був повний занепад. З Румунією у цьому році теж очікуємо відкриття нового пункту пропуску. З Польщею, до речі, теж», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, Єврокомісія готує рішення, яке має полегшати становище аграріїв. Також у польському Сеймі обіцяють розблокування кордону з Україною за кілька тижнів.

в