11 березня 2024, 18:01, Торгівля

Переговори з агроасоціаціями двох країн: Україна пропонує Польщі засіб для розблокування кордону

Аграрні міністри Польщі та України Чеслав Секерський і Микола Сольський домовилися провести наприкінці березня спільні міжміністерські переговори, до яких обіцяють залучити представників аграрних асоціацій. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Зустріч міністрів пройшла на дев'ятому засіданні українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва у Львові. Микола Сольський впевнений, що запропонований ним формат спільної роботи допоможе налагодити конструктивні відносини між польськими та українськими аграріями.

Слід зазначити, що польські фермери вже довгий час блокують кордон з Україною. Вони вимагають заборонити ввезення низки українських товарів. Протестувальники впевнені, що аграрна продукція із сусідньої країни впливає на внутрішній ринок, викликаючи падіння цін.

Микола Сольський запропонував колезі наприкінці березня провести спільні міжміністерські переговори із залученням представників профільних аграрних асоціацій Польщі та України. Міністр наголосив, що такий формат роботи сприятиме налагодженню конструктивних стосунків між аграріями України та Польщі», – зазначили в Мінагрополітики.

Як писав AgroPolit.com, польські фермери заблокували нові пункти перетину на кордоні з Україною. Також Україна працює над витісненням агропродукції рф з Євросоюзу.

в