11 березня 2024, 15:40, Торгівля

Польські фермери заблокували нові пункти перетину на кордоні з Україною: ситуація на 11 березня

11 березня фермери, що протестують на польсько – українському кордоні не пропускають жодної вантажівки, яка виїжджає з України через пункти пропуску Корчова – Краківець та Зосін – Устилуг. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

На в’їзд до України польські фермири пропускають щогодини від чотирьох до шести фур. Обмеження руху вантажівок продовжується на наступних пунктах пропуску:

  • Медика – Шегині;
  • Гребене — Рава-Руська;
  • Долгобичув – Угринів;
  • Зосін-Устилуг;
  • Дорогуськ – Ягодин.

Рух автобусів та легкових машин зараз польські протестувальники не обмежують на всіх напрямках. За інформацією прикордонників, протестувальники планують 13 березня поновити блокаду пропускного пункту Корчова – Краківець для вантажівок.

Слід зазначити, що раніше страйкарі на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» заблокували цивільні автобуси. За інформацією видання Апостроф, транспорт не пропускали в обидві сторони. За словами президента України Володимира Зеленського, лише 5% українського аграрного експорту зараз транспортують через кордон з Польщею. Глава держави підкреслив, що такий показник свідчить, що причиною протестів польських фермерів є не зерно, а політика.

Як писав AgroPolit.com, Україна працює над витісненням агропродукції рф з Євросоюзу. Також Дональд Туск втратив контроль над фермерськими протестами.

в