11 березня 2024, 13:21, Торгівля

Україна працює над витісненням агропродукції рф з Євросоюзу

Віце-прем'єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що Україна планує витіснити аграрну продукцію рф з ринку Євросоюзу. Про це повідомляє РБК-Україна.

Міністр підкреслив, що польські фермери і суспільство загалом стали жертвою пропаганди, однак її підігрівали деякі польські політики. Олександр Кубраков зазначив, що саме вони розповіли громадянам неправду про аграрну продукцію з України та вітчизняних перевізників.

Посадовець додав, що Польща без черг продовжує імпортувати аграрну продукцію з рф, використовуючи для цього територію Білорусі. Міністр додав, що уряди Польщі та України не обговорюють закриття кордону, порівнявши такий крок з «самовбивством».

Наша мета – витіснити російську аграрну продукцію з ринку ЄС. І насправді ми це успішно робимо два останні роки. Окремі політики грають на цій темі. І, на жаль, отримали підтримку у частини польського суспільства. Так працює пропаганда. Без продовження угоди нам буде складно вижити. Я думаю, всі це чудово розуміють. Нагадаю, що Україна підписала угоду про лібералізацію саме з Європейським Союзом, а не з окремими країнами. Ми говоримо про відкриття нових додаткових пунктів пропуску та про розблокування існуючих», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.comДональд Туск втратив контроль над фермерськими протестами. Також Україна може розвантажити кордон з Польщею.

в