8 березня 2024, 18:02, Логістика/Техніка

Уряд виділить мільярд гривень на програму компенсації вартості придбаної української сільгосптехніки

На програму часткової компенсації за придбання сільгосптехніки українського виробництва аграріям виділять 1 млрд грн. Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Уряд компенсуватиме 25% від вартості. За словами Шмигаля, сьогодні було затверджено відповідний порядок використання коштів, а також було вдосконалено деякі елементи цієї програми.

«За оцінкою Міністерства економіки програма дозволить подвоїти частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку. Імпорт зменшиться приблизно на 10%. Відбудеться переоснащення 4,5 тис. виробників», – прогнозує він.

Шмигаль додав, що буде додатково створено приблизно 1 тисячу робочих місць, що своєю чергою дасть більше податків до бюджету.

За словами прем'єра, відновлення цієї програми – це частина економічної стратегії «Зроблено в Україні», яка створюється для підтримки своїх виробників.

 Нагадаємо, що наприкінці 2023 року уряд анонсував повернення бюджетної компенсації за українську сільгосптехніку. За посиланнням дивіться весь перелік  програм держпідтримки АПК на 2024 рік. 
 

в