8 березня 2024, 16:10, Політика

Європарламент у квітні підтримає продовження лібералізації торгівлі з Україною

Європейський парламент підтримає одноголосно рішення щодо продовження заходів із лібералізації торгівлі для України ще на рік. Такий прогноз зробив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, який перебуває в Києві з офіційним візитом.

«Учора міжнародний комітет із торгівлі Європарламенту проголосував за те, щоб продовжити автономні заходи з лібералізації торгівлі ще на один рік до червня 2025 року», — нагадав він.

За словами Домбровскіса,  у квітні заплановано пленарне засідання Європарламенту з цього питання, і він упевнений, що його підтримають одноголосно без внесення жодних коментарів і зауважень.

Зі свого боку, Шмигаль додав:

Завдяки відновленню діяльності Координаційної платформи з питань експорту української аграрної продукції за координуючої ролі особисто пана Валдіса Домбровскіса ми можемо констатувати прогрес у виробленні спільних рішень. При цьому українська сторона щоденно підтверджує високу якість української агропродукції, що постачається до держав-членів ЄС».

Нагадаємо, що сьогодні польський Сейм підтримав резолюцію про санкції на агропродукцію з росії та білорусії і звернувся до Єврокомісії з проханням зробити це. 
 

в