7 березня 2024, 14:30, Торгівля

В Україні через брак якісної продукції знову злетіли ціни на картоплю

Оператори ринку впевнені, що ціни на картоплю в Україні зростатимуть і надалі, оскільки пропозиція продовжує скорочуватися. Про це повідомляє EastFruit.

На українському ринку картоплі є дефіцит якісної продукції. Українські виробники готові відвантажувати продукцію не нижче ніж за 16 – 23 грн/кг, що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше.

Оптові компанії та роздрібні мережі стикаються із проблемою закупівлі необхідних обсягів якісної картоплі. Така ситуація дозволяє фермерам підвищувати ціни на картоплю найвищої якості. Запаси картоплі високої якості в господарствах обмежені. Попит на цю продукцію зростає.

В таких умовах ціни продовжують зростати. Фермери підвищують ціни і на менш якісну продукцію. Зараз картопля в Україні вже коштує у 2,8 рази дорожче, ніж у березні 2023 року.

Слід зазначити, що на початку лютого через дефіцит пропозиції в Україні почали знову дорожчати огірки. Імпортери тоді зазначали, що зростання цін триватиме щонайменше до кінця лютого.

Також в лютому піднялися ціни на тепличні томати. Аналітики зазначали, що попит на імпортні томати на внутрішньому ринку поступово слабшав, проте імпортери продовжували підвищувати ціни.

Як писав AgroPolit.comкартопля в Україні продовжить дорожчати. Також ембарго на агропродукцію діятиме до прийняття спільного з Україною рішення.

в