7 березня 2024, 11:09, Торгівля

До фермерів приєдналися бойовики: на протестах в Польщі забрали до лікарні 13 поліцейських

Тринадцять поліцейських забрали до лікарні після протестів фермерів у середу, а один із офіцерів отримав серйозне поранення голови. Про це повідомляє Польське радіо.

Польський віце-міністр з державного майна Роберт Кропивницький сказав, що його більше хвилюють заворушення перед Сеймом, навіть якщо значна частина вимог фермерів була правильною.

Посадовець зізнався, що склалося враження, що поліція діяла адекватно, оскільки правоохоронці неодноразово закликали розійтися. Роберт Кропивницький звернув увагу, що на протесті палили багаття, тому це не були мирні акції і захищати бунтівників недоречно. За його словами, правильно, що страйкарів розганяли газом, коли вони не виконували вказівки поліції.

Неприпустимо здіймати такий галас навіть в ім’я обґрунтованих вимог. У мене склалося враження, що до фермерів, які прийшли висловити свою думку, приєдналися бойовики, які вирішили влаштувати великий бунт у центрі Варшави. У зв’язку з такою ескалацією та фізичним конфліктом, спричиненим поліцією, ми не говоримо багато про вимоги фермерів, ми говоримо лише про поведінку цих кількох десятків бунтівників. Треба шукати рішення, які будуть прийнятні і для влади, і для аграріїв» – сказав Роберт Кропивницький.

Як писав AgroPolit.com, економіст назвав перспективи вирішення зернового конфлікту з Польщею. Також в Варшаві фермери розпочали масштабну акцію протесту.

в