6 березня 2024, 16:50, Торгівля

Зелена угода – це кінець для всіх нас: в Варшаві фермери розпочали масштабну акцію протесту

Польські аграрії прибули до Варшави, де розпочали масові протести перед офісом прем’єр-міністра, а також перекрили вулиці і дороги. Про це пише польське видання Polsatnews.

Протестувальники блокують деякі під'їзди до столиці, а в центрі міста, де триває акція, призупинено рух. Спершу натовп зібрався перед офісом прем’єр-міністра, а потім перед Сеймом. Фермери кинулися до Варшави, щоб перекрити вулиці та під’їзні шляхи.

На дорогах зібралося багато тракторів, на яких аграрії намагалися в’їхати в центр столиці. Їх зупинила поліція та направила до зеленої смуги, що розділяє дороги.

Співробітники Головного управління поліції Варшави зазначили, що тракторам і тихохідним транспортним засобам в’їзд до міста заборонений. Сталася сутичка з поліцією, коли один із демонстрантів намагався перекинути палаючий реквізит через бар'єри, за якими стояли офіцери. Акція протесту почалася з виконання гімну перед будівлею канцелярії прем'єр-міністра.

Раніше тут спалювали шини і труни, символізуючи похорони землеробства. Фермери, які беруть участь у страйку, несуть антиукраїнські та антиурядові транспаранти.

Ця Зелена угода – це кінець для всіх нас. Якщо влада нас не захистить, ми загинемо», – сказав один із лідерів страйку фермерів у Варшаві.

Як писав AgroPolit.com, Україна може прийняти обмеження торгівлі з ЄС, якщо російське зерно в Європі заборонять. Також польські депутати хочуть повністю заборонити агропродукцію з України, рф та Білорусі.

в