5 березня 2024, 09:50, Торгівля

Поляки офіційно продовжили блокаду кордону: подробиці

Польські фермери офіційно продовжили протести та блокаду кордону з Україною до 30 квітня поточного року. Про це повідомили в міській раді Любичі-Королівської.

Раніше страйкарі заявили, що протести мають завершитися 10 березня, пізніше вони передумали, заявивши, що мітинги продовжать до квітня. Мітингувальники планують 6 березня розпочати масштабні протести у Варшаві.

Слід зазначити, що у той же час генеральний консул України в Любліні Олег Куць, зустрівся з українськими водіями поруч з заблокованим пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Дипломат зазначив, що в ході зустрічі з українськими водіями та представниками місцевої поліції сторони узгодили механізми взаємодії та обговорили першочергові потреби українських перевізників, які досі залишаються в багатокілометрових чергах.

Олег Куць оприлюднив реакцію представників Люблінського воєводства на заклик перевізників забезпечити необхідні умови. Відповідні вказівки передали в органи місцевого самоврядування.

Особливо хочу відзначити високий рівень самоорганізованості українських водіїв. У такій напруженій ситуації, коли вони чекають на перетин кордону в надважких умовах, українські водії демонструють надзвичайну витримку і виваженість», – підкреслив Олег Куць.

Як писав AgroPolit.com, експерти розповіли, як війна вплинула на аграрну торгівлю між Польщею та Україною. Також Шмигаль заперечив випадки блокування зброї на польському кордоні

в