1 березня 2024, 11:01, Торгівля

Україна та Туреччина продовжили транспортний безвіз

Україна та Туреччина підписали угоду, якою до кінця війни продовжили «транспортний безвіз» між двома країнами. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Ініціаторами угоди виступили Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також Міністерство транспорту та інфраструктури Туреччини. Двостороння угода лібералізує вантажні перевезення між країнами.

Початковий варіант угоди сторони підписали після початку повномасштабної війни рф проти України. Олександр Кубраков підкреслив, що лібералізації вантажних перевезень є прикладом ухвалення рішень, прийнятих на основі реальних показників позитивного впливу від двосторонніх перевезень.

Вдячний турецьким колегам за конструктивну співпрацю для розвитку економік обох країн. Продовження лібералізації вантажних перевезень – це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% – автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів», – підкреслив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, Туреччина допомагає рф торгувати краденим українським зерном. Також турецька допомога українському агроекспорту не є проявом альтруїзму.

в