25 лютого 2024, 13:01, Земля

Експерт розповів, чи планує держава мобілізовувати аграріїв через ДАР

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Денис Башлик заявив, що розсилання повісток через ДАР чи ДІЮ не буде. Про це повідомляє Delo.ua.

Представник Мінагро повідомив, що за час існування Державного аграрного реєстру пам'ятає дві заяви аграріїв, які попросили видалити їх із системи ДАР. Заступник міністра зазначив, що обидві заяви надійшли за один місяць. Перша заява стосується помилкової реєстрації, а другу аграрій склав, бо не захотів бути зареєстрованим в майбутньому.

Також Денис Башлик закликав передбачити в законопроекті про мобілізацію можливість для бронювання працівників аграрного сектору. Він зазначив, що агровиробник має перед посівною розуміти, хто зможе працювати і чи взагалі вистачить людей.

ДАР і Дія не зберігають інформацію про користувачів. Ці платформи є виключно інформаційним хабом, який комунікує з державними реєстрами і показує вже наявні в системі дані. Умовно кажучи, якщо агровиробник зареєструється в ДАР — це не означає, що він почне світитися в якійсь базі. Це означає, що ДАР, який сам не зберігає дані будь-яких реєстрів, підтягує і акумулює в одному застосунку вже доступну про аграрія інформацію» – зазначив Денис Башлик.

Як писав AgroPolit.com, польський журналіст звинуватив рф в протестах на кордоні. Також на річницю війни поляки знищили українську агропродукцію.

в