23 лютого 2024, 11:00, Торгівля

В Латвії заборонили імпорт агропродукції із рф та Білорусі

Сейм Латвії в остаточному читанні вніс зміни до закону «Про розвиток села та сільського господарства», заборонивши імпорт агропродукції з рф та Білорусі. Про це повідомляє Delfi.

Закон забороняє ввезення сільськогосподарської та кормової продукції до Латвії з рф та Білорусі, у тому числі, якщо продукція цих країн ввозиться до Латвії з третіх країн. Закон набуде чинності після того, як його підтримає президент.

Поправки передбачають, що заборона діятиме до 1 липня 2025 року, а надалі за необхідності її можуть продовжити. В анотації до поправок зазначено, що Латвія як країна, що межує з рф, рухається до якнайшвидшого розриву економічних зв’язків з країною-агресором, щоб захистити свою безпеку.

Зміни спрямовані на те, щоб не дати державним бюджетам країн-агресорів та підприємствам цих країн отримати додаткові доходи від експорту своєї продукції до Латвії, сприяючи тим самим можливості продовження війни проти України. Агропродукцією у розумінні цього закону є продукти сільського господарства, тваринництва та рибальства, а також продукція першого ступеня переробки, пов'язана з такими продуктами.

Латвія має зробити все можливе для збереження миру та міжнародної безпеки. Латвія підтримуватиме Україну до її перемоги над рф» – зазначили автори поправок.

Як писав AgroPolit.com, європейські фермери закликають ЄС обмежити торгівлю з Україною. Також від блокади кордону більше втрачає Польща ніж Україна

в