22 лютого 2024, 16:50, Торгівля

Пункти пропуску на українсько-польському кордоні хочуть додати до критичної інфраструктури

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що уряд Польщі найближчими годинами має додати пропускні пункти на спільному з Україною кордоні до переліку критичної інфраструктури. Про це повідомляють «Польське радіо» і RMF24.

На думку польського прем’єра відповідне рішення покращить умови перевезення гуманітарної та військової допомоги до України, навіть в умовах протестів фермерів. Дональд Туск сказав, що він хотів би, щоб усі усвідомлювали історичний момент, у який сторони повинні приймати рішення.

Він повідомив, що провів низку зустрічей з політичними лідерами європейських країн та інституцій ЄС. Прем’єр повідомив, що спілкувався з президентом у середу та четвер. Він наголосив, що всі ці розмови та зустрічі присвячені війні та критичній ситуації на українсько-російському фронті.

Для того, щоб забезпечити стовідсоткову гарантію того, що військова допомога, техніка, боєприпаси, гуманітарна та медична допомога без затримок дійдуть до української сторони, ми внесемо пункти перетину кордону з Україною та визначені ділянки автомобільних та залізничних доріг до переліку обʼєктів критичної інфраструктури. Це питання найближчих годин», — сказав Дональд Туск.

Як писав AgroPolit.com, зустріч представників Польщі та України відбудеться без участі президентів. Також у Польщі відкрили кримінальну справу проти страйкаря, який звертався до путіна.

в