23 лютого 2024, 08:30, Торгівля

Українське зерно не залишиться в країні – в уряді Польщі зробили заяву

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак заявив, що зерно українського походження, через яке аграрії блокують кордон, в середині країни не залишається, підкресливши, що «протестувати можна було би на іншому кордоні». Про це повідомляє Європейська правда.

Заступник польського аграрного міністра зауважив, що в даний час українське зерно транзитом прямує через територію Польщі і в середину країни його не імпортують. Міхал Колодзєйчак розповів, що останніми тижнями отримував повідомлення, у яких говорилося про нібито розвантаження української продукції у Польщі, що була задекларована, як транзитна. Заступник аграрного міністра Польщі зауважив, що жодне повідомлення не підтвердилося.

Ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – ця продукція тут не залишається. Якби я сьогодні йшов протестував, я б блокував інший кордон… Польща запровадила ембарго на ту продукцію з України, яка турбувала нас найбільше. Візьмемо Німеччину – ми теж бачимо у Німеччині протести і заяви німецьких фермерів, що вони не хочуть цієї продукції з України, де зрозуміло, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на цю продукцію, яка створює перевантаження, і українська продукція забирає у нас також німецький ринок», – сказав Міхал Колодзєйчак.

Як писав AgroPolit.com, у Польщі відкрили кримінальну справу проти страйкаря, який звертався до путіна. Також Анджей Дуда погодився на пропозицію Володимира Зеленського зустрітися на кордоні

в